Kadıköy Miras Avukatı

Miras hukuku, miras bırakan kişinin ölümü ile devam eden hak ve borçlarının düzenlenmesi ile ilgili hukuk dalıdır. Kadıköy miras avukatı, müvekkillerinin miras hukuku ile ilgili ihtilaflarını, hukuk bilgisi çerçevesinde çözümleyen ve bu şekilde hukuki hizmet sağlayan kimsedir. Miras hukuku temelde mülkiyet ve aile hukuku ile yakından ilgilidir. Dolayısıyla ihtilaflar karmaşık olup hukuk bilgisini gerektirir.

Kadıköy miras avukatı, müvekkillerine sahip olduğu bilgi birikimi ve deneyimi ile hukuki hizmet sağlar ve onlar için en doğru rotayı belirler.

Kadıköy Miras Avukatı

Simon Hukuk Bürosu Kadıköy Miras Avukatı Hizmetleri

Simon Hukuk Bürosu, miras avukatları ile müvekkillerine, miras hukukundan doğan uyuşmazlıkları için hukuki hizmet sağlamaktadır. Simon Hukuk Bürosu hukuki süreci müvekkil ve danışanlarının menfaatlerine olacak şekilde gerekli dikkat ve özeni göstererek yönetir. İş bu hizmetler aşağıda belirtilmiş olup sınırlı sayıda değildir:

–    Mirasa konu olan malların paylaştırılması,

–    Vasiyetnamenin hazırlanması, iptali veya tenfizi işlemleri,

–    Mirasın reddine ilişkin işlemler,

–    Mirastan vazgeçmeye ilişkin işlemler,

–    Mirasçılıktan çıkarmaya ilişkin işlemler,

–    Mirastan mal kaçırmaya karşı süreçlerin yürütülmesi,

–    Mirasçılık belgelerinin alınmasına ilişkin işlemler,

–    Terekenin tespitine ilişkin süreçlerin yürütülmesi,

–    Miras payının devrine ilişkin işlemler,

–    İzale-i şuyu veya tasarrufun iptali gibi icrai davaların yürütülmesi

Kadıköy Miras Avukatı İletişim Bilgileri

Telefon: 0212 909 89 67

E-posta: info@simonhukukburosu.com

Adres: Osmanağa, Söğütlü Çeşme Cd No:92-94 D:24, 34714 Kadıköy/İstanbul

İstanbul Kadıköy Miras Avukatı Ücretleri

Kadıköy miras avukatının ücreti, miras davalarına bakan avukat tarafından bir dizi faktör değerlendirilerek belirlenecektir. Bu durumda işin karmaşıklığı, sürecin uzunluğu ve avukatın alanındaki bilgi birikimi ve tecrübesi ücreti belirlemede önem arz eder.

Ayrıca İstanbul Barosu tarafından Kadıköy avukat bakımından tavsiye olması için yayınlanan ücret tarifesi de ücreti belirlerken dikkate alınacaktır. İş bu tarife tavsiye niteliğinde olup bağlayıcı değildir. Sonuç olarak müvekkil ile yapılan görüşmeler neticesinde somut olayın özelliklerine göre miras davalarına bakan avukat tarafından bir ücret belirlenecektir.

Bahsi geçen tarife aşağıdaki gibidir:

–    Mirasçılık belgesinin alınması, 10.500,00 TL,

–    Ortaklığın giderilmesi davası, 25.000,00 TL’den az olmamak üzere malın müvekkile kalan kısmının %10’u,

–    Terekeye ihtiyati tedbir, 15.000,00 TL,

–    Mirasın reddi, 15.000,00 TL,

–    Şirkete ve miras ortaklığına mümessil atama, 15.000,00 TL,

–    Mirasta defter tutulması, 20.000,00 TL’den az olmamak üzere dava değerinin %10’i,

–    Mirasçılık belgesinin iptali, 15.000,00 TL,

–    Terkin ve mirasta iade davaları, 38.000,00 TL’den az olmamak üzere karar harcına esas değerin %15’i,

–    Tapu iptal ve tescil davaları, 44.000,00 TL’den az olmamak üzere dava değerinin %15’i,

–    Vasiyetnamenin iptali davası, 44.000,00 TL’den az olmamak üzere dava değerinin %15’i,

–    Önalım davası, 38.000,00 TL’den az olmamak üzere dava değerinin %15’i,

–    Ecrimisil davası, 31.000,00 TL’den az olmamak üzere dava değerinin %15’i

–    Tasarrufun iptali davaları, 25.500 TL den az olmamak üzere dava değerinin %15’i,

–    İhtarname, ihbarname, protesto düzenlemeye ilişkin hukuki süreçler, 8.000,00 TL,

–    Miras, istisna, taksim sözleşmelerinin hazırlanması, 38.000,00 TL,

–    Ölünceye kadar bakma vb. diğer tüm sözleşmeler, 22.000,00 TL,

–    Vasiyetname düzenleme, 22.000,00 TL.

Kadıköy Miras Avukatı Ücreti Nasıl Belirlenir?

Kadıköy miras avukatının ücreti birden fazla etken değerlendirilerek alanında uzman avukat tarafından belirlenir. Miras davalarına bakan uzman avukat ücreti belirlerken iş için harcayacağı mesaiyi, işin karmaşıklığını, sürecin uzunluğunu ve diğer faktörleri değerlendirir. Bu değerlendirmeyi yaparken miras avukatı her ne kadar müvekkili ile görüşmelerini sürdürüyor olsa da yine de ücret belirlemede son söz sahibi avukatın kendisidir.

Kadıköy Miras Avukatı Ücreti Ne Zaman Ödenir?

Avukatlık ücretinin ne zaman ödeneceğine ilişkin ülkemizde mevcut bir yasal bir düzenleme bulunmamaktadır. Ancak Avukatlık Kanunu, tarafların aksini kararlaştırmadığı müddetçe avukatlık ücretinin peşin ödenmesini öngörmektedir. Buna karşılık tarafların aksini kararlaştırılarak ücretin ne zaman ödeneceği kararlaştırılabilir.

Miras Davaları Masrafı Ne Kadardır?

Miras davalarında masraflar yalnız avukatlık ücretinden ibaret değildir. Davaya ilişkin diğer giderler de dava sürecinde ortaya çıkabilir. İşbu giderler 2023 senesi ile aşağıdaki gibidir:

Başvuru Harcı:Uyuşmazlık konusu Sulh Hukuk Mahkemesinde görülecek ise 123.6 TL , Asliye Hukuk Mahkemesinde görülecek ise 269.85 TL
Dosya Gideri:13.95 TL
Peşin Harç:269.85 TL
Tebligat Gideri:290 TL
Vekalet Suret Harcı:38.4 TL
Bilirkişi Ücreti:Uyuşmazlık konusu Sulh Hukuk Mahkemesinde görülecek ise 580 TL, Asliye Hukuk Mahkemesinde görülecek ise 960 TL
Keşif Gideri:2062.35 TL
Tanık Gideri:82 TL
Diğer İş ve İşlemler:150 TL
Toplam:3610.15 TL – 4136.40 TL

Miras Davaları Ne Kadar Sürer?

Miras davalarına bakan uzman avukat müvekkillerinin haklarını korumak ve mirasın adil biçimde paylaştırılmasını sağlamak adına davayı en kısa sürede sonuçlandırmayı hedefler. Ancak miras hukukunda istenilen sonucun elde edilebilmesi için bu sürenin uzaması mümkündür.

Miras davalarına bakan uzman avukat öncelikle tarafların anlaşmalarını sağlayarak süresi en kısa sürede sonuçlandırmayı hedefler. Ancak aile hukuku temelli olan bu alanda ihtilafların karmaşıklığı nedeniyle müvekkilin taleplerini karşılamak her zaman kısa sürmeyebilir.

Diğer taraftan bir genelleme yapılacak olursa; vasiyetnamenin hazırlanması gibi işlemler ortalama 2 gün ile 2 hafta arası, önalım ve ecrimisil ve benzeri davalar 1 ila 2 sene arası, tasarrufun iptali, izalei şüyu, tenkis, tapu tescil veya iptal davaları ise 1 ila 3 sene arası ve son olarak da terekeye ihtiyati tedbirin konulmasına ilişkin işlemler ise 3 gün ila 1 ay arası sürdüğü görülmektedir. Bunun yanı sıra mirasçılık belgesinin alınması ise noterde kolayca halledilebilecek bir işlemdir.

Kadıköy’ün En iyi Miras Avukatı Nasıl Bulunur?

Miras davası süresince hak ve menfaat kayıplarının önlenmesi noktasında alanında uzman bir miras hukuku avukatı ile çalışmak önem arz eder. Bu durumda “en iyi” miras avukatı arayışı yerinde değildir. Nitekim avukatların bilgi birikimi ve tecrübeleri davanın sürecine nasıl etki ediyor ise aynı şekilde avukat ile müvekkil arasındaki ilişki de o şekilde davayı etkileyecektir. Dolayısıyla taraflara tecrübesine ve hukuk bilgisine inandıkları ve aynı zamanda kolay iletişim kurabildikleri bir miras hukuku avukatı ile çalışmaları tavsiye edilir.

Kadıköy Miras Avukatı Nasıl Hizmet Verir?

Kadıköy miras avukatı esasa ve usule ilişkin hukuk bilgilerini ve miras hukuku alanındaki tecrübelerini kullanmak suretiyle müvekkil ve danışanlarına hukuki hizmet verir. Bu kapsamda miras avukatı vasiyetnamenin hazırlanması, tapu tescil veya iptali, tasarrufun iptali ve vasiyetnamenin incelenmesi gibi pek çok hukuki hizmeti müvekkillerine sağlar.

Alanında uzman miras hukuku avukatı mevzuata ve hukuki sürece hakimdir; hukuki hizmet sağlarken de dikkat ve özen yükümlülüğüne uygun davranarak vekalet görevini yerine getirir.

Miras Avukatı ile Çalışmanın Önemi

Miras davaları, vasiyetnamenin hazırlanmasından başlayarak malvarlığının paylaşımına kadar diğer tüm işlemleri ile karmaşık bir yapıdadır. Özellikle miras davalarında hak kayıplarının ya da istenilen sonuca ulaşılamaması ihtimali fazladır. Çünkü miras hukuku bu kompleks yapısı ile hukuki bilgi birikimini, deneyimi ve uzmanlaşmayı gerektirir.

Hayatın olağan koşullarına uygun olarak kişilerin yaşamanın sona ermesi çok doğaldır. Bu sürecin devamında yasaya uygun olarak geride kalan yakınların hak kazanımları söz konusudur. Bu hakları usulüne uygun şekilde elde etmek için de kişilerin alanında uzman bir miras avukatı ile çalışmaları gerekmektedir.

Avukatı Ara